העיר האדומה
המבורג, העיר השניה בגודלה בגרמניה, מתגאה בשלושה מעגנים לאוניות קרוז אך יש לה גם היצע תיירותי עשיר. כדאי להפליג משם
המבורג היא השער של גרמניה אל הים ואל העולם ולא רבים יודעים שהיא העיר השנייה בגודלה במדינה. מאז שותפותה בברית האנזה, מהווה העיר מוקד לסחר בינלאומי בזכות הנמל העצום, השלישי בגודלו באירופה, הממוקם לגדות נהר האלבה הזורם אל הים הצפוני.

המבורג היא גם נמל הקרוז הגדול בגרמניה וב- 2017 עברו דרכו למעלה מ- 800,000 נופשים שעלו וירדו מסיפונן של 197 אניות. בנמל שלושה מעגנים של אניות קרוז, שניים בגדה הצפונית של הנהר ואחד בזאת הדרומית. מעגן אניות הקרוז החדש הוא ב- Steinwerder, שנחנך ב- 2015 וממוקם בגדה הדרומית ויש בו טרמינל המסוגל לטפל בספינות הגדולות ביותר. בראשית אוגוסט 2018 עגנה שם האניית הקרוז MSC Meraviglia, מסיפונה ירדו למעלה מ- 5,000 תיירים (ו- 7,000 מזוודות) ומספר דומה עלה ביום שלמחרת. מעגן נוסף הוא ב- HafenCity הממוקם בקרבת מרכזה של העיר והוא הוותיק שבהם. המעגן השלישי ב- Altona והוא נחנך ב- 2009 והחל לפעול שנתיים מאוחר יותר.
המבורג אינה רק נמל ממנה יוצאים להפלגה ולסיורים בערים השוכנות לאורך נתיב אוניות הקרוז, בים הצפוני, בזה הבלטי ובים הארקטי. המבורג עצמה היא יעד תיירותי ראוי לביקור. לשכת התיירות של גרמניה מכתירה את העיר כ"מטרופולין הירוק על גדות המים" לא מעט בזכות הכתרתה בשנת 2011 כבירת איכות הסביבה של אירופה. כמעט מחצית משטחה של העיר מורכב מאזורים ירוקים בנוסף לנהרות והתעלות שסביבה ובתוכה והאגמים המקיפים אותה.


לצד הצבע הירוק המבורג נודעת גם בזכות הצבע האדום. העיר הייתה תמיד עיר אדומה בזכות עוצמת התנועות והמפלגות המייצגות את מעמד העובדים והיא נודעת גם בזכות רובע האורות האדומים סט.פאולי, כראוי לעיר נמל. כיום זהו אזור שוקק חיים עם מסעדות ומועדונים ושם, נזכיר, עשו הביטלס את הופעותיהם הראשונות מחוץ לעירם ליברפול. המזחים הוותיקים וההפלגות במעלה האלבה הם אטרקציה תיירותית בפני עצמה וכך גם שוק הדגים.
כבכל עיר גרמנית המכבדת את עצמה יש להמבורג היצע תרבותי מרשים. "אלבהפילהרמוניה" הוא אולם הקונצרטים החדש והמפואר ב- HafenCity שהפך לסמל של העיר ולצידו מככב הקונטסהאלה הוותיק, הנחשב לאחד המוזיאונים החשובים לאמנות בגרמניה. העיר שמרכזה הופצץ ונהרס בידי בעלות הברית בשלהי מלחמת העולם השנייה הצליחה לצד השיקום של מבנים ישנים כבית העיריה להציב סטנדרטים ארכיטקטוניים חדשניים בבנייניה החדשים.
אולי יעניין אותכם גם:




